Er du kunstner? Så brug epoxy maling til at hærde gulvet i dit atelier

22 June 2022 Kamilla Sonne

advertorial

Er du kunstner, og har du et atelier, hvor du udfører dit daglige arbejde, så kan du roligt læse med her. Vi guider dig nemlig til at male og behandle dit gulv, sådan at det kan holde til det daglige arbejde, spild med maling og lignende.

Det er nemlig vigtigt, når man laver kreativt arbejde, at man ikke bliver holdt tilbage af bekymringer og tanker om, at man skal være forsigtig. Modsat er det rart at vide, at man sagtens kan spilde lidt her og der, uden at der sker en masse ved det.

Derfor skal du male gulvet i dit atelier med epoxy maling. Det er især oplagt, hvis gulvet er af beton, men man kan også få gode resultater med epoxy på trægulve.

Det essentielle er, at du ved hjælp af epoxy maling kan få en overflade, der er slidstærk og modstandsdygtig, samtidig med at den er nem at rengøre og vedligeholde.

epoxy maling

Sådan virker epoxy maling

Når du skal male med epoxy maling, blander du en base og en hærder – nemlig epoxy. Når de to dele mødes, begynder de straks at hærde, og derfor skal du være hurtig med at påføre det.

Når først malingen er lagt, vil det hærde op, som giver den her stærke overflade. Har man malet med epoxy maling, og er man god til at vedligeholde gulvets overflade, så kan det holde i op til 15-20 år.

Samtidig slipper du for at bekymre dig, for det kan altså sagtens holde til megen trafik og spild af fx maling og lignende kemikalier. Gulvet skal blot rengøres med vand og sæbe.

Kom i gang med det samme

Selvom epoxy maling er giftigt og allergifremkaldende i ikke-hærdet form, så kan du sagtens udføre arbejdet selv. Det kræver blot, at du ifører dig det rette udstyr, nemlig i form af en heldragt, maske og handsker.

Så er du allerede godt på vej til et yderst funktionelt atelier.