Få dit strålende og glatte trægulv igen med en effektiv gulvafslibning

03 August 2018 Astrid Pedersen
Få dit strålende og glatte trægulv igen med en effektiv gulvafslibning

Triste, trætte og slidte trægulve er sjældent det kønneste syn, man kan komme hjem til. Hvis du går og er ked af dine trægulve, og overvejer at skifte dem ud, bør du dog tænke dig om en ekstra gang. Et trægulv er dyrt i nyanskaffelse, og i øvrigt sjældent af så høj kvalitet som det, du allerede har, hvis dette altså er et originalt trægulv. For hundrede år siden brugte man træ af høj kvalitet, når der skulle lægges trægulv i et hus eller i en lejlighed. Et tilsvarende trægulv vil være meget dyrt den dag i dag. Og det er næsten synd at rykke et helt trægulv op og erstatte det med et nyt, eller dække det med epoxy, cement eller beton. Især når det sagtens kan reddes med en grundig og professionel gulvafslibning.

Hvad kan en gulvafslibning gøre for mit trægulv?

Dit trægulvs triste udseende opstår i det øjeblik, gulvet er så slidt, at den beskyttende hinde fra behandling med for eksempel olie eller sæbe er lidt af. Det blottede træværk er særdeles modtageligt over for solens skarpe stråler, hvilket du vil kunne iagttage i form af en gulning af trægulvet under vinduer eller altandøre med et stort lysindfald. Dette fænomen er mest markant for de hvide, sæbebehandlede gulve, hvor den gulnede farve vil skæmme den smukke overflade. Og samtidig vil gulvet blive gråligt og mat i tonen, der hvor sliddet er mest udtalt, for eksempel foran døre, ved spisebordet, eller i ”stier” rundt om i rummet. Den grå og matte film opstår, når støv og skidt trædes ned i det blottede træværk. Og uanset hvor ofte – og hvor grundigt – du vasker gulvet, får du ikke skrubbet de grimme misfarvninger bort.

Med en gulvafslibning, som fjerner de øverste millimeter af dit gulv, kan du derimod opnå et smukt og ensartet gulv igen. Du kan læse mere på gkservice.dk