Find den bedste konditionstræning til dig og dit behov

05 October 2021 Steffen Petersen

advertorial

En af de mest almindelige aktiviteter, som folk gør for at holde sig i form, er cardio (på dansk konditionstræning). Hvilke type cardio er bedst til din træning? Der er flere muligheder, f.eks. løb, gåture og cykling, men i dette indlæg vil vi fokusere på andre træningsmuligheder, som du kan benytte dig af, for at få klaret ugens cardio med. Hvilken type træning du vælger, afhænger i virkeligheden af, hvad du kan lide at lave. Læs med her og bliv klogere på andre alternativer. 

1. Svømning 

Vand giver modstand, så det er en god måde at styrke dine muskler på. Svømning er også skånsomt for leddene og er meget godt for folk, der er ude af form eller har fysiske problemer. Du kan variere intensiteten ved at ændre dybden af dine svømmeslag. Du mærker heller ikke på samme måde det fysiske anstrengelse, det har. Det skyldes du er i vandet og ikke mærker, hvordan dine muskler er på arbejde.

Du kan nok derimod mærke det, når du stiger op fra vandet. Det kræver heller ikke noget særligt udstyr, så du behøver ikke at bekymre dig om at komme i fitnesscenter eller finde en pool. Du kan svømme i udendørs vandområder som f.eks. strande eller søer. Det er ganske gratis! 

2. Crosstrainer

En crosstrainer har to hovedformål: Hvis du ønsker at forbrænde fedt. Crosstrainer er den bedste træningsform, fordi der veksles mellem høj træning intensitet og lav intensitet. For det andet, så træner crosstraineren også samtlige af dine muskler. Det er både baller, lår og numse, som er i fokus. Fordelene ved at bruge en crosstrainer til at træne dine muskler er, at det er meget skånsomt for leddene. Den er skånsom for dine dårlige knæ eller ryg. Det kræver heller ikke andet udstyr end selve maskinen. 

3. Roning 

Roning er en fantastisk form for cardio, der er en effektiv træning for overkroppen. Fordelene ved roning er, at du forbrænder mange kalorier. Det er også en smart træningsform, fordi det kan udføres både indendørs og udendørs. Dernæst er der stort set ingen risiko for skader forbundet med roning, medmindre du konstant trækker for hårdt i maskinen, hvilket kan føre til rygskader.