Ny bolig? – husk en dygtig boligadvokat

30 September 2018 Troels Nielsen
image

Et boligkøb – dit livs største investering

Ja for langt de fleste mennesker er et boligkøb den største investering, som de kommer til at foretage i løbet af et livsforløb.

Og det at købe en bolig er en større investering, som du som regel kun kan foretage, hvis du har en bank i ryggen, som vil låne dig pengene. Har du først købt dit eget hjem, så har du et rigtigt stort lån, som du ofte vil være mange år om at betale tilbage.

Derfor skal du være sikker på, at du har økonomien til at indgå handelen.

Mange ting du skal være opmærksom på

Men et boligkøb handler ikke alene om at optage et lån og skrive under på en købsaftale. Der kan være mange juridiske detaljer, som du skal være opmærksom på, og som kan have stor betydning for de betingelser, som du accepterer i forhold til sælger.  

Få hjælp til at overskue aftalen før du skriver under

Heldigvis står du ikke alene som køber. Sælger har altid en ejendomsmægler til at rådgive sig, men du kan få en samarbejdspartner, som er mindst lige så kompetent når det gælder boligjura.

Det du skal gøre er at kontakte én dygtig boligadvokat, som du kan finde i mange byer i Danmark

Med en boligadvokat i baghånden er du sikker på, at der er styr på vigtige ting som eksempelvis vilkårene i den købsaftale du har fået af sælger, eventuelle servitutter på ejendommen som du skal være opmærksom på eller lokalplaner som kan betyde meget for, hvordan dit område kommer til at se ud i fremtiden.

Det kan også være et vigtigt dokument som tilstandsrapporten, som giver dig en oversigt over fejl og mangler på ejendommen.

De certifcerede boligadvokater følger naturligvis også Advokatsamfundets etiske regler om kvalitet og service i deres arbejde.

Du kan faktisk også gøre en bedre handel

Med en boligadvokat på dit hold kan du også nemmere finde punkter, hvor du kan opnå nedslag på prisen på boligen. På den måde er prisen til advokaten hurtigt tjent ind flere gange.

Gør en god handel – hav en boligadvokat med ved bordet.