Paddleboard er den nye, populære måde at surfe på

14 July 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er nok mange af os, der har kigget på surfere og misundt dem, at de kunne fange sådan en imponerende bølge og samtidig finde balancen på det skidne bræt og stå op og nyde de sekunder, som den tur tager dem på bølgen og måske helt ind under den i en (halv)cirkel omgivet af vand.

Det er farligt, det er spændende, og det er en sportsgren, der er dyrket helt fra Hawaii til Californien og videre til Nordjylland.

Men resten af tiden er det jo ikke så interessant at kigge på, fordi man så bare padler med hænderne ude i vandet og venter på en bølge, og man ender som regel med at falde i vandet til slut, så man skal hen at finde sit surfboard og komme i land.

Derfor er sådan noget som et paddleboard gået hen og blevet populært, fordi det er noget, som mere almindelige mennesker lettere kan komme til at bruge.

Et paddleboard kan blive overgangselementet til et surfboard

Formentlig er der nogle gammeldagssurfere, der vil sige, at sådan et paddleboard er for børn, der ikke kan finde ud af at surfe.

For essentielt er det et bræt, som man står på, hvor man så har nogle årer til at padle med, hvorfor man ikke er afhængig af bølger.

På den her måde kan man “stå på vandet” selv uden vind og komme omkring, skifte retning og selv sætte farten.

Af den grund har denne måde at surfe på også vundet indpas hos mange mennesker, da det generelt er lettere at gå til end et surfbræt, og det på den måde forlænger morskaben, end når man bare skal vente på en bølge.

Det er bestemt ikke noget, man bare lige springer på, da det – som så meget andet – kræver øvelse, men når man først behersker det, så er der til megen underholdning her.

Og det kan med tiden føre til, at man begynder at surfe på almindelig vis!

denne side kan du finde paddleboards.