Tænk også på de små i form af cykelhjelme til babyer!

27 February 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke så tjekket at have en cykelhjelm på, men det er endnu mere utjekket at have et kraniebrud.

Man gjorde næsten krumspring som lille for at undgå at skulle have den cykelhjelm på, når man cyklede i skole, og ellers sørgede man for at hoppe af cyklen, inden man nåede helt frem til skole og så gemme cykelhjelmen i tasken.

Havde man også knæ- og albuebeskyttere på samt refleks i de kolde og mørke vinterdage, så var man virkelig en mors dreng og lidt af en nørd, som nok var nervøst anlagt, siden man ikke “turde” cykle uden.

Som voksen er man klar over, hvor vigtigt det er at have den cykelhjelm på, men hvordan sørger man lige for, at man undgår at få nogle børn, der er ligesom en selv, der ikke vil have den på som lille, om kammeraterne så bruger en cykelhjelm eller ej?

Det gør man ved at indpode det i dem helt fra spæd.

Cykelhjelmen til babyen sikrer dens færden

For det første er det jo meget smart, at man sørger for at have en god cykelhjelm til ens afkom, når de sidder bagpå en selv, når man cykler rundt.

Man skal sørge for at have den bedste af slagsen, og at den sidder godt, for de helt små størrelser kan ikke altid forklare og sige, om hjelmen sidder godt eller ej.

Den slags kan du skaffe her: https://www.cykelhjelm.dk/shop/baby-181c1.html 

Men den anden gode fordel er jo, at børnene oplever at have cykelhjelme på helt fra små, så det bliver en indgroet del af deres opdragelse, at man altid har cykelhjelm på, når man cykler.

Derfor skal man også sørge for at lære børnene at cykle, når de kan, og så skal man opfordre dem til at cykle, om der er et ærinde i den forbindelse eller ej.